Het fenomeen Sagan heeft ons een heel jaar lang verwend met zijn regenboogtrui én zette de kers op de taart
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 17 reacties

Peter Sagan entertainde ons een heel seizoen lang in zijn regenboogtrui

Het fenomeen Sagan heeft ons een heel jaar lang verwend met zijn regenboogtrui én zette de kers op de taart

Peter Sagan heeft ons een heel seizoen lang verwend met knappe prestaties, gekke uitspraken en enkele straffe stoten. In Qatar zette hij de kers op de taart met een tweede opeenvolgende regenboogtrui.

Peter Sagan is een fenomeen. Zondag verlengde de Slovaak zijn wereldtitel na zijn WK-titel van vorig jaar in Richmond. Bovendien was het al lang geleden dat een wereldkampioen ons nog zo verwend heeft in zijn regenboogtrui. Een overzicht van 2016.

Sagan was van in het begin van het seizoen gebrand om zijn WK-trui aan iedereen te laten zien. In de Omloop Het Nieuwsblad verschalkte Greg Van Avermaet hem nog, maar na een tweede plek in de Tirreno-Adriatico begon het feest pas écht eind maart. Sagan won Gent-Wevelgem en was de te kloppen man in de Ronde van Vlaanderen.

Peter Sagan in de Ronde van Vlaanderen

De Tinkoff-renner maakte zijn favorietenrol waar in de Ronde en finishte solo. Na Parijs-Roubaix was het tijd voor een pauze, in de Ronde van Californië maakte Sagan zijn comeback. In zijn voorbereiding op de Tour pakte Sagan twee ritten en het puntenklassement in de Amerikaanse rittenkoers.

Even later mocht Sagan ook in de Ronde van Zwitserland twee keer juichen. Het zag er naar uit dat een Sagan in vorm naar de Tour zou trekken. En dat klopte nog ook. Sagan entertainde de Tour en won er maar liefst drie ritten. De groene trui was dan ook een verdiende beloning.

Sagan was de verdiende winnaar van de groene trui in de Tour

Voor de olympische wegrit paste Sagan wegens 'te zwaar', maar hij had een andere verrassing in petto. Sagan nam deel aan het mountainbiken in Rio en daar verraste hij in de openingsrondes. Na een snelle start was hij één van de hoofdrolspelers, maar hij bekocht zijn fenomenale start met een opgave later in de race.

Vermoeidheid

In september was hij de beste in de GP van Québec, in Montréal draaide Van Avermaet de rollen om. Daarna veroverde hij goud op het EK in Plumelec. Een dag erna vloog de Slovaak met een privé-jet over naar de Eneco Tour, waar hij duidelijk liet blijken vermoeid te zijn na een zwaar seizoen. Hij stelde er zelfs zijn deelname aan het WK in vraag.

Toch werd Sagan er knap tweede in het eindklassement. Maar enkele weken later volgde Sagan zich toch op als wereldkampioen in Qatar. De regenboogtrui heeft ons eindelijk nog eens een seizoen lang verwend. Dat is toch ook al een poosje geleden. Op naar een nieuw, spetterend seizoen in 2017?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

29/08/2020 - 20/09/2020 Tour de France
27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro

Nieuwste reacties