Een gemiste kans voor Greg? "Als Van Avermaet meeglipt met Leezer, wordt hij wereldkampioen"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 24 reacties

De rol van Greg Van Avermaet op het WK blijft niet onbesproken

Een gemiste kans voor Greg? "Als Van Avermaet meeglipt met Leezer, wordt hij wereldkampioen"

Over de rol van Greg Van Avermaet op het afgelopen WK werd ook al heel wat geschreven. De BMC-renner werd tiende, maar had volgens sommigen zijn taken anders moeten uitvoeren.

Lotto Soudal-ploegleider Herman Frison is duidelijk. "Greg had moeten aanvallen of mee de sprint voorbereiden. Hij deed geen een van de twee echt en werd tiende", zegt de ploegleider. "Als je tiende wordt, kan je net zo goed toch honderd meter op kop rijden in de sprintvoorbereiding."

Marc Sergeant ging zelfs nog een stapje verder. "Als Van Avermaet meeglipt met Leezer, wordt hij wereldkampioen", klinkt het in HNB. "Dat deed hij niet, dus had hij in de slotkilometer gewoon in het wiel van Roelandts moeten zitten, of desnoods voor Roelandts, en naar Leezer toerijden."

"Greg had het recht zijn eigen koers te rijden", dixit Roger De Vlaeminck

Roger De Vlaeminck neemt het dan weer op voor Van Avermaet. "Ik zie niet in waarom Greg zou moeten werken voor Boonen", zegt Mister Paris-Roubaix. "Greg was medekopman en had dus het recht zijn eigen koers te rijden. En de sprint aantrekken, dat kan hij gewoon niet. Hij is geen crack in het lead-out-werk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties