Nederlandse klimmer niet als kopman naar de Tour? "Ronde van Italië is ook een optie"

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
Nederlandse klimmer niet als kopman naar de Tour? "Ronde van Italië is ook een optie"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De grote Nederlandse hoop voor het rondewerk zei dat hij overweegt om volgend jaar de Ronde van Italië te rijden. In de Tour de France rekent Bauke Mollema immers niet op het kopmanschap.

De afgelopen twee jaar was Mollema steeds de kopman bij Trek-Segafredo. De Amerikaanse ploeg haalde voor volgend seizoen echter ex-Tourwinnaar Alberto Contador binnen, waardoor de situatie van Mollema kan veranderen.

"Het zit erin dat Contador als de grote kopman vertrekt in de Tour de France", zei de 29-jarige Mollema aan de NOS. "In welke rol ik dan ga rijden, als schaduwkopman of als ondersteunende renner met wellicht de Giro al in de benen, is nog niet bekend."

Teleurstellende Tour 2016

Mollema beslist pas in december of hij ook aan de start van de Giro zal verschijnen. De Tour de France rijdt hij al zeker. Over het parcours wou hij nog dit kwijt: "Ik word er wel vrolijk van, al zijn er wel erg weinig tijdritkilometers. Ten opzichte van sommige mannen is dat een voordeel, maar ik werd wel zesde in de lange tijdrit dit jaar."

Mollema stond dit jaar lang tweede in de Tour, maar viel de laatste dagen nog terug naar een teleurstellende elfde plaats. Hij nam na de Tour wel revanche door de Classica San Sebastian op zijn naam te schrijven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties