VIDEO: De specialisten uit België aan het woord: "Wedstrijden in waaiers zijn de zwaarste van het jaar"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
VIDEO: De specialisten uit België aan het woord: "Wedstrijden in waaiers zijn de zwaarste van het jaar"
Foto: © photonews

De Belgische selectie heeft er een hard wereldkampioenschap van gemaakt op zondag. Dit deden ze door in waaiers te rijden en zo iedereen op een lint te krijgen. Bij de UCI mochten ze nog eens uitleggen hoe zo'n waaier juist in elkaar zit.

"Het is heel stresserend voor de renners, want je weet dat het pijn zal doen. Het is een gevecht om vooraan te zitten", opent bondscoach Kevin De Weert. Ook Iljo Keisse weet hoe hard het er aan toe kan gaan. "Waaiers zijn één van de hardste dingen die je meemaakt in de koers", weet Iljo Keisse.

Ergste koersen van het jaar

"Het is volle gas voor iedereen. Als je even enkele meters verliest, ben je gezien. Dat zijn de ergste momenten, want je ziet de rest niet meer terug", vervolgt de renner van Etixx-Quick Step. "De wedstrijden in waaiers zijn de zwaarste van het jaar", zegt ook Jürgen Roelandts.

Tot slot mocht ook de bronzen medaille van Doha zijn mening geven. "Ik train er niet specifiek op, want meestal kom je dit alleen in Qatar tegen", zegt Tom Boonen. "Maar als je technisch een sterke renner bent, dan kan je vaak goed in waaiers rijden." Opgelet, het laden van het filmpje kan enkele ogenblikken duren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties