Froome heeft één groot doel in 2017: "Dan kom ik een stapje dichter bij de allergrootste namen"

Redactie
| 0 reacties
Froome heeft één groot doel in 2017: "Dan kom ik een stapje dichter bij de allergrootste namen"
Foto: © SC

Het klinkt niet echt als een verrassing, maar Chris Froome wil in 2017 vol voor een nieuwe eindzege in de Ronde van Frankrijk gaan. "Gemakkelijk zal het niet zijn", weet de ronderenner.

Voor Froome is het duidelijk. De Brit van Team Sky wil een vierde keer de Tour winnen. "Ik heb de Tour nu drie keer gewonnen", opent Froome bij Sporza. "Als ik een vierde keer win, zou dat mijn plaats in de geschiedenis van de sport cementeren. Dan kom ik een stapje dichter bij de allergrootste namen in het rondewerk. Namen als Merckx, Hinault en Indurain."

Froome weet wel dat dat zeker niet gemakkelijk zal worden. "Een vierde of vijfde keer winnen is mogelijk, maar makkelijk zal het niet zijn. Ik denk zeker niet dat het vanzelf zal komen. Elk jaar voel ik het moeilijker worden om te winnen. Ik start in de Tour als de renner die iedereen wil verslaan", klinkt het ambitieus.

De drievoudige Tour-winnaar ziet meerdere concurrenten voor eindwinst. "Ik denk niet dat het een strijd is tussen twee. Ik heb verschillende concurrenten voor de eindzege. Romain Bardet, die tweede werd vorig jaar. Nairo Quintana, die mij altijd belaagt in de bergen. En dan zijn er nog Alberto Contador en Bauke Mollema", besluit Froome.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties