'Vier keer lek, derailleur stuk, een pijnlijke salto en drie verschillende fietsen'

Redactie
| 34 reacties
'Vier keer lek, derailleur stuk, een pijnlijke salto en drie verschillende fietsen'

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor onze landgenoot Oliver Naesen was Parijs-Roubaix een wedstrijd van pure pech. Naesen reed tot vier keer lek, maar dat was bijlange nog niet alles. De renner van AG2R-La Mondiale kwam uiteindelijk als 31e over de meet.

"Een topdagske", liet Naesen achteraf weten. "Pak maar een groot blad om alles op te schrijven. Het begon met een pijnlijke salto. Nadien ben ik nog vier keer lekgereden, waarvan een keer mijn voor- en achterband tegelijk. Na de Carrefour de l'Arbre, waar ik Boonen in mijn spoor had, sloeg dan ook nog mijn derailleur stuk.”

Fiets van twee maten te groot

Ook ploegmaat Stijn Vandenbergh werd niet van pech bespaard. "We waren echt goed. Stijn Vandenbergh reed ook drie keer lek. Tot nu toe hadden we in de klassiekers nog geen enkele lekke band gehad en vandaag tien. Ik heb op drie verschillende fietsen gereden en heb zelfs een keer noodgedwongen op een fiets van de neutrale wagen gezeten, die twee maten te groot was."

Het zat gewoon allemaal tegen voor Naesen. "Op den duur reed ik zelfs lek op het asfalt. Het was op het einde zelfs een practical joke in het peloton, toen ik weer eens terugkeerde uit de achtergrond: 'Awel, wat heb je nu weer voorgehad? Lek of een val?' Ik heb telkens zotte risico's moeten pakken om terug te keren. Het was kinderen niet toegelaten wat ik vandaag heb gedaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties