Lotto Soudal-coach Wim Van Hoolst kent de oorzaak voor mindere prestaties van supertalent Louis Vervaeke

Redactie
| 1 reacties
Lotto Soudal-coach Wim Van Hoolst kent de oorzaak voor mindere prestaties van supertalent Louis Vervaeke

Na een geslaagd seizoen vorig jaar, was het dit jaar allemaal wat minder bij Louis Vervaeke, één van de grootste klimtalenten van ons land. Lotto Soudal-coach Wim Van Hoolst weet wat de oorzaak daarvan is.

"De eerste jaren is het voor een profrenner altijd zoeken naar de grens van zijn belastbaarheid, mentaal en fysiek", opent Van Hoolst bij Sporza. "Bij Louis was de belasting en de belastbaarheid niet meer in evenwicht. Na een inspanning moet je rusten. Maar die rust kan verstoord worden door stressoren, zoals een zwakkere mentale status of een verkeerd voedingspatroon."

Het voedingspatroon is wellicht dus de oorzaak van de mindere prestaties van de Oost-Vlaming. "Als je te veel piekert of te weinig eet, raakt je lichaam niet voldoende hersteld. Een vicieuze cirkel dreigt dan."

'Alle tijd om terug te komen'

Na de Ronde van Catalonië was er een uitvoerig gesprek tussen de verschillende partijen. "We bespraken in detail de drie, vier weken waarin het is misgelopen. Bleek dat Louis de koolhydraten die je nodig hebt om te recupereren achterwege liet."

"Zijn voeding was volgens mij de belangrijkste oorzaak van het onderpresteren", aldus Van Hoolst. "In gezamenlijk overleg stelden we een verdere planning op. Nu hopen we op beterschap, maar we geven Louis alle tijd om terug op niveau te komen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties