Deceuninck-Quick.Step duidt kopman aan voor Tour Down Under
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Deceuninck-Quick.Step met Elia Viviani als kopman naar Tour Down Under

Deceuninck-Quick.Step duidt kopman aan voor Tour Down Under
Foto: © photonews

In de Tour Down Under wil Deceuninck-Quick.Step al eens uitpakken. Hoewel er een confrontatie tussen de klimmers zal zijn op Willunga Hill, liggen er ook veel sprinterskansen. Niet verwonderlijk dus dat 'The Wolfpack' mikt op x-aantal ritzeges voor Elia Viviani

Elia Viviani zal fungeren als kopman in de Tour Down Under. Voorts zit er ook één Belg in de selectie van Deceuninck-Quick.Step: Dries Devenyns. De andere geselecteerde renners zijn Rémi Cavagna, Mikkel Honoré, Michael Morkov, James Knox en Fabio Sabatini.

In de eerste plaats zijn ritzeges het doel 

"In de eerste plaats zijn ritzeges met Elia het doel", legt sportdirecteur Rik Van Slycke uit. "Dat zou een goede start van het jaar zijn. Hij is erg gemotiveerd, zoals gewoonlijk. Er liggen enkele mogelijkheden, maar er zijn ook wijzigingen op het parcours, zoals in het inlassen van Willunga Hill op de laatste dag. Dat zal een impact hebben op de dynamiek van de koers."

Een renner als Devenyns kan dan zeker ook van waarde zijn. "Naast Elia hebben we Dries, die de koers goed kent, en James, die een vrije rol zal krijgen voor het algemeen klassement indien hij over goede benen beschikt. We nemen het dag per dag en zullen zien hoe iedereen reageert op de hoge temperaturen in Australië."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

18/04/2021 Amstel Gold Race
21/04/2021 Waalse pijl
25/04/2021 Luik-Bastenaken-Luik
27/04/2021 - 02/05/2021 Ronde van Romandi√ę
01/05/2021 Eschborn-Frankfurt City Loop

Nieuwste reacties