Dan toch een verschil in de koers tussen Peter Van Petegem en zijn zoon Axandre

Axandre Van Petegem heeft aanleg voor tijdrijden

Dan toch een verschil in de koers tussen Peter Van Petegem en zijn zoon Axandre
Foto: © photonews

Peter Van Petegem zal altijd herinnerd worden vanwege zijn zege in de Ronde van Vlaanderen van '99 en zijn dubbel Vlaanderen - Roubaix in 2003. Ook zijn zoon Axandre heeft de fietsmicrobe te pakken. Hij was dit jaar eerstejaarsjunior en werd al meermaals vergeleken met zijn vader.

Axandre Van Petegem is intussen al bekend als hetzelfde type coureur als zijn vader. Daar gaat de junior wel in mee. "Ik zie mezelf als een allrounder die graag de heuvels in de Vlaamse Ardennen doet, maar niet geschikt is voor het lange klimwerk. Kortom: een klassieke voorjaarscoureur, iemand zoals mijn vader", zegt Axandre bij Wielerverhaal.

Ik wil de komende jaren zeker investeren in het tijdrijden 

Al is er één bepaald aspect waar hij veel meer wil op inzetten. "In een rondje in Frankrijk heb ik vorig jaar een TT gereden met een TT-fiets van de ploeg. Ik had er nog nooit op gezeten, maar zette wel de 11e tijd neer van de ruim 100 deelnemers. Waarna ik mijn vader vroeg of ik een TT-fiets mocht kopen. Het werd een 2e hands Canyon van Katusha. Ik wil de komende jaren zeker investeren in het tijdrijden."

Heeft Axandre Van Petegem eigenlijk idolen bij zijn leeftijdsgenoten? "Het was wel opkijken naar iemand als Quinn Simmons. Ik was bij wijze van spreken al choco gereden toen hij nog fris zat. Hij zit fysiek ook wel serieus voor op zijn leeftijd, mijn lichaam heeft meer tijd nodig om zich te ontwikkelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5024 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties