Ook binnen het IOC geven ze het toe: uitstel van Olympische Spelen zo goed als zeker
Redactie
| 0 reacties

IOC-lid Dick Pound geeft aan dat beslist is om Spelen uit te stellen

Ook binnen het IOC geven ze het toe: uitstel van Olympische Spelen zo goed als zeker
Foto: © photonews

De kans dat op 25 juli de olympische wegrit al zal plaatsvinden in Tokio, is nagenoeg nihil. Het IOC had zichzelf na een spoedvergadering maximaal vier weken gegeven om een beslissing te nemen over de datum van de Spelen. Toch lijkt het besef aanwezig dat uitstel noodzakelijk zal zijn.

Verschillende nationale olympische comités hadden de druk opgevoerd en gevraagd om de Olympische Spelen uit te stellen. Het IOC kwam bijeen en besloot om nog geen definitieve beslissing aan te kondigen. Dat betekent niet dat ze niet beseffen dat de Spelen niet zullen kunnen aanvatten op 24 juli, zoals dat was voorzien.

BESLISSING OM UIT TE STELLEN AL GENOMEN

"Op basis van de informatie die de IOC heeft, is er beslist om de Olympische Spelen uit te stellen. De parameters om vooruit te kijken zijn nog niet vastgelegd, maar de Spelen zullen niet beginnen op 24 juli, dat weet ik wel zeker", heeft IOC-lid Dick Pound bevestigd aan de Amerikaanse media.

Volgens hem zal het IOC binnenkort met een aankondiging komen over wat nu moet gebeuren. "Het zal in stappen gebeuren. We zullen uitstellen en dan met de gevolgen hiervan omgaan, die zijn immers immens." Het is nu dus wachten op die officiële communicatie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

01/04/2020 Dwars door Vlaanderen
05/04/2020 Ronde van Vlaanderen
06/04/2020 - 11/04/2020 Ronde van het Baskenland
08/04/2020 Scheldeprijs
12/04/2020 Parijs-Roubaix

Nieuwste reacties