Boonen ziet er allemaal niks van in huis komen: "'t Is een lapmiddeltje"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 10 reacties

Tom Boonen ziet het niet haalbaar om zoveel koersen af te werken op korte tijd

Boonen ziet er allemaal niks van in huis komen: "'t Is een lapmiddeltje"
Foto: © photonews

Tom Boonen heeft het niet begrepen op de kalender die bekendgemaakt werd. Niet dat hij die koersen niet wil zien doorgaan, maar praktisch ziet hij zoveel problemen dat het quasi onmogelijk is om al wat op het programma staat af te werken.

Hij uit ook zijn bedenkingen. "Dat het een 'lapmiddeltje' is. Een pleister op de wonde. Om iedereen, in de chaos die op dit moment heerst, wat te kalmeren. En tijd te winnen", zegt hij in HLN. "Ik vrees echter dat de ideale omstandigheden om dit plan uit te voeren er niet zullen zijn. En dan heb ik het niet enkel over het gevaar Covid-19. Maar ook over de hele organisatie die zo'n heropstart met zich meebrengt."

"Dat kan niet van de ene dag op de andere. Op zeer korte tijd zullen bijvoorbeeld heel veel koersen moeten worden afgewerkt. Dat vergt maximale beschikbaarheid van het personeel. Terwijl sommige van die mensen zelf ziek zijn (geweest). Technisch werkloos gesteld. Of zelfs tijdelijk ontslagen. Niet simpel. Je moet ook weer mensen van over de hele wereld invliegen. Terwijl ik denk dat de grenzen zeker niet vóór 1 september zullen opengaan en er reisrestricties zullen blijven. Velen gaan er gewoon niet geraken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
04/10/2020 Luik-Bastenaken-Luik
07/10/2020 Brabantse Pijl

Nieuwste reacties