馃帴 Voormalig Sunweb-renster rijdt 1300(!) toertjes voor het goede doel in... eigen tuin

馃帴 Voormalig Sunweb-renster rijdt 1300(!) toertjes voor het goede doel in... eigen tuin
Foto: © photonews

In tijden van crisis staan er ook helden en heldinnen op. Dat zijn nu in de eerste plaats de zorgverleners, maar ook voor sporters ligt er een kans om volop goede doelen te ondersteunen. Molly Weaver heeft haar kans alvast gegrepen met een opmerkelijke actie.

Weaver is een voormalige profrenster en reed nog voor Sunweb. Tegenwoordig is ze overgeschakeld op het langeafstandsfietsen. Een lange afstand legde de Britse ook af bij haar actie voor Women's Aid, een organisatie die strijdt tegen huiselijk geweld. Wat mogelijk ook meer voorkomt doordat iedereen meer moet thuisblijven.

De afstand die Weaver bij haar actie voor deze organisatie aflegde, is 130 kilometer. Dat is niet het straffe eraan. Wel dat ze dit volledig deed in haar eigen tuin. Er werd een drassig parcours uitgestippeld langs de struiken van 100 meter. Dat betekent dus dat ze zo maar liefst 1300 toertjes moest rijden.

Een mens zou er horendul van worden, maar Weaver heeft haar opdracht wel degelijk tot een goed einde gebracht. Ze zamelde zo bijna 12 000 Britse pond in, wat overeenkomt met ongeveer 13 000 euro.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties