Remco Evenepoel werkt aan Giro-conditie: "Eerste grote ronde is zoals eerste schooldag"
Jelle Heyman
| 4 reacties

Remco Evenepoel bereidt zich op trainingskamp voor om het seizoen goed te starten

Remco Evenepoel werkt aan Giro-conditie: "Eerste grote ronde is zoals eerste schooldag"
Foto: © photonews

Deceuninck-Quick.Step is niet zoals veel andere ploegen op trainingskamp. De troepen van Patrick Lefevere verblijven op hoogtestage in Italië, op zo'n 2.000 meter hoogte. Onder hen ook Remco Evenepoel die zich klaarstoomt voor de Ronde van Italië.

Ook ploegleider Klaas Lodewyck zit mee in Italië. Voor het merendeel van de koersen zal hij Evenepoel onder zijn vleugels hebben. "We hebben al enkele doelen bekeken en zelfs al Giro-ritten verkend", zegt Lodewyck aan Sporza. "Remco heeft een heel goed gevoel, hij is enorm gemotiveerd", klinkt het.

De Ronde van Italië start pas over ruim 10 weken, toch wordt er al reikhalzend uitgekeken naar het debuut van Remco Evenepoel in een grote ronde. "Hij moet vooral heel veel proberen te leren", luidt het voorzichtig.

"Een grote ronde is zoals een eerste schooldag. We moeten het echt dag per dag bekijken en zien hij zijn lichaam reageert. We zullen er vooral over moeten waken dat hij niet uitgeblust aan de start van de Giro komt", geeft de ploegleider nog mee.

Alaphilippe

Lodewyck laat zich ook nog even uit over andere renners binnen de ploeg, waaronder kopman Julian Alaphilippe die onlangs zijn vader verloor. "Hij is gewoonweg enorm goed. Op een maand tijd kan hij beel progressie maken, dat zien we nu ook. Ondanks het recente overlijden van zijn papa werkt hij heel hard."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

28/11/2020 GP Kortrijk
05/12/2020 Cyclocross Boom
06/12/2020 Dendermonde
13/12/2020 GP Zonhoven
19/12/2020 Cyclocross Asper-Gavere

Nieuwste reacties