Lotto-Soudal en Deceuninck-Quick.Step stellen mooie selecties samen voor Tour de Wallonie
Jelle Heyman
| 0 reacties

Stybar en GIlbert zullen in Wallonië de kopmannen zijn van de Belgische formaties

Lotto-Soudal en Deceuninck-Quick.Step stellen mooie selecties samen voor Tour de Wallonie
Foto: © photonews

Ongeveer gelijktijdig hebben Deceuninck-Quick.Step en Lotto-Soudal hun selectie bekendgemaakt voor de Tour de Wallonie, de eerste meerdaagse etappekoers in België sinds de coronabreak. Beide ploegen hebben een mooie selectie mee.

De Tour de Wallonie start zondag met twee vlakke etappes en eindigt met twee heuveletappes waarvan eentje met aankomst (licht) bergop. Daarom nemen beide ploegen sprinters en punchers mee.

Lotto-Soudal

Voor Lotto-Soudal zijn 4 van de 7 geselecteerde renners Belgen: Philippe GIlbert, Jasper De Buyst, Stan Dewulf en Frederik Frison. Met Philippe Gilbert wordt een goed klassement het doel. Maar ook sprinters Ewan en Degenkolb doen mee. Met Roger Kluge in de rol van wegkapitein.

Deceuninck-Quick.Step

Bij de andere Belgische WorldTour-formatie, Deceuninck-Quick.Step is er met Stijn Steels en Iljo Keisse plek voor twee Belgen. Met Zdenek Stybar zal er wel een 'halve Belg' meedingen naar de eindoverwinning in Wallonië. De sprints zullen beslecht worden door Iers kampioen Sam Bennett. De andere renners zijn: Florian Sénéchal, Michael Morkov en Jannik Steimle.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille
12/02/2022 Gavere
13/02/2022 Brussel

Nieuwste reacties