Gele trui Roglic doet een zaakje en verstevigt positie: "Ik ben superblij, geen verrassing dat Pogacar het zo goed doet"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 5 reacties

Primoz Roglic superblij met tijdswinst en niet verrast door sterkte Pogacar

Gele trui Roglic doet een zaakje en verstevigt positie: "Ik ben superblij, geen verrassing dat Pogacar het zo goed doet"
Foto: © photonews

Het gaat er alsmaar beter uitzien voor Primoz Roglic. De Vueltawinnaar van 2019 maakt een goede kans om dit jaar zijn eerste eindzege in de Tour binnen te halen. Al is er één man waar hij bergop nog niet van kon wegrijden: Tadej Pogacar.

Na de zware rit naar Puy Mary oogt de balans mooi voor Roglic. "Ik ben superblij met hoe het gegaan is. Ik heb kostbare tijd gepakt op mijn concurrenten, behalve op Pogacar. Hij is heel erg sterk en hij zal een geduchte tegenstander worden. Het is geen verrassing voor ons dat hij het zo goed doet. Dat hebben we vorig jaar in de Vuelta al kunnen zien. Maar al bij al was het een goede dag."

VERDIENSTE VAN HELE PLOEG

Dat zal wel zijn. De Fransmannen die voorin stonden, kunnen Roglic niet meer bedreigen, voor zover daar al rekening mee gehouden werd. En vooral: Bernal kreeg aardig wat tijd aan de broek. "Zolang je tijd pakt, is het goed. Elke seconde telt. Dit is niet alleen mijn verdienste, maar die van de hele ploeg. Vooral de laatste twee kilometer was erg steil. Het was afzien en iedereen reed op zijn limiet."

De drager van de gele trui beseft dat hij nog geen gewonnen spel heeft, hoewel de situatie mooi oogt. "De Tour is nog lang en er kan nog veel gebeuren. We blijven focussen op ons plan en dan zien we wel waar het ons gaat brengen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
20/10/2020 - 08/11/2020 Vuelta
25/10/2020 Parijs-Roubaix
31/10/2020 Ronde van Lombardije
31/10/2020 Koppenbergcross

Nieuwste reacties