Van Aert houdt rekening met extra zware finale en wil ook explosieve types volgen: "Ik reken er op dat dat gaat lukken"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 13 reacties

Wout van Aert denkt dat mogelijke regen voor extra zware WK-finale kan zorgen

Van Aert houdt rekening met extra zware finale en wil ook explosieve types volgen: "Ik reken er op dat dat gaat lukken"
Foto: © photonews

Het is de dag van de waarheid voor Wout van Aert. Stapt hij na afloop van het WK wielrennen als wereldkampioen het podium op? Het zal dan alleszins nodig zijn om de beteren bergop te kunnen volgen en Van Aert maakt zich sterk dat hij daar toe in staat is.

Eerst ging de aandacht van Van Aert naar de tijdrit. Ondertussen heeft hij ook wel de wegrit kunnen verkennen. "Het is natuurlijk een heel zwaar parcours", vertelt Van Aert bij Sporza. "Het zijn twee steile klimmen. De eerste heeft een uitloper, de tweede is heel onregelmatig. Samen met de steile klimmen zal vooral het grote slagveld er komen door de smalle wegen."

Vooraan koersen is heel belangrijk 

Wout van Aert

Het zal kwestie zijn om de hele koers lang erg attent te zijn. "Vooraan koersen is heel belangrijk", weet de Belgische kopman. Als op die beklimmingen renners als Alaphilippe in de laatste ronde al hun kaarten op tafel gooien, kan Van Aert dan mee? "Dat is de bedoeling. Het is niet meer het moment om iemand te laten rijden. Proberen mee te zijn, ik reken er op dat dat gaat lukken."

Afgaande op hoe hij in de Tour bergop reed, moet dat inderdaad kunnen. Wel hopen dat de weergoden niet voor spelbreker spelen. Vanaf 15u zou het in en rond Imola gaan regenen. "Het kan zeker een rol spelen. Het is een heel bochtig parcours. Dan gaat de poort nog meer open staan achteraan. Ik denk dat het goed is dat het een droge start is. De finale zal wel extra zwaar kunnen worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
20/10/2020 - 08/11/2020 Vuelta
24/10/2020 Cyclocross Ruddervoorde
25/10/2020 Parijs-Roubaix
31/10/2020 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties