Trend gaat verder: opnieuw drie opgaves in etappe 14 van de Vuelta

Trend gaat verder: opnieuw drie opgaves in etappe 14 van de Vuelta
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In de 14e etappe van de Ronde van Spanje hebben opnieuw enkele renners opgegeven. Tijdens deze Vuelta zijn er maar enkele etappes met even veel renners gestart als ze de etappe ervoor aangekomen waren.

De eerste opgevers van de dag waren Alexis Renard ern Martin Salmon. Renard moest na een halfuur al opgeven met een darminfectie. De ploeg meldt dat ze Renard nog wilden laten proberen deze etappe maar dat het tevergeefs was. Voor de jonge Renard (21) was deze Vuelta zijn debuut in een grote ronde.

Martin Salmon (23) is een jonge wolf van Sunweb die er de brui aan geeft. "Hij was vermoeid en moest lossen op een van de vele klimmetjes. Na een lange achtervolging is hi van de fiets gestapt en heeft hij de wedstrijd verlaten", klinkt het.

De derde opgever van de dag is Alexander Kamp. Kamp was ook vermoeid door de zware twee wekeen voorafgaand aan deze etappe laat Trek-Segafredo weten. "Eén van onze debutanten heeft de Vuelta verlaten waardoor we nog maar met 5 achterblijven. Maar we blijven vechten tot in Madrid."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties