Onwaarschijnlijk tafereel in de Giro: Serry onderuit gereden door ploegwagen ander team, excuses overgemaakt

Onwaarschijnlijk tafereel in de Giro: Serry onderuit gereden door ploegwagen ander team, excuses overgemaakt
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Pieter Serry was in de Giro betrokken bij een beeld dat je gelukkig niet elke dag ziet: de renner van Deceuninck-Quick.Step werd omver geknald door een ploegwagen van BikeExchange die van achteruit kwam aangereden. De schade valt al bij al wel mee.

Het onwaarschijnlijke incident vond plaats op 11,5 kilometer van de streep: Pieter Serry reed achteraan de groep der favorieten omdat zijn werk voor Remco Evenepoel er net op zat. Serry liet zich dus uitzakken en werd voorbijgestoken door enkele ploegwagens.

De wagen van BikeExchange kwam achter hem aangereden en hield onvoldoende in. Gevolg: de wagen van de Australische formatie reed Serry aan. Zijn wiel ging uiteraard onderuit, Serry had geen enkele kans om nog recht te blijven.

Nadien geraakte Serry niet meteen uit zijn klikpedaal. Er was wel snel hulp ter plaatse. Serry maakte met zijn gebaren heel even zijn onvrede duidelijk, maar bleef voorts nog vrij rustig. Hij reed nadien de rit gewoon uit. BikeExchange maakte via sociale media excuses over, Deceuninck-Quick.Step liet weten dat Serry oké is.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties