Philippe Gilbert stelt zich vragen bij sommige koersen: "Waanzin van organisatoren"

Bjorn Vandenabeele
| 0 reacties
Philippe Gilbert stelt zich vragen bij sommige koersen: "Waanzin van organisatoren"
Foto: © photonews

Philippe Gilbert is vanaf vandaag te zien in de Baloise Belgium Tour, een rittenkoers volgens hem al vandaag beslist kan worden.

Gilbert is blij over zijn huidige vorm en start in de Baloise Belgium Tour. "Fysiek voel ik me goed," vertelt Philippe Gilbert aan La Dernière Heure.” Het ging goed op zondag in de Elfstedenronde. Ik hoop dat ik in goede vorm ben om iets uit deze Ronde van België te halen. Ik weet dat er in deze editie een hoog niveau van competitie zal zijn. Ik heb deze race al een paar keer gedaan. Soms waren er niet veel renners, maar dit jaar is het erg sterk bezet.”

Vroeger trokken renners naar de Dauphiné en de Ronde van Zwitserland om de Tour de France voor te bereiden. Die rittenkoersen zijn veel veranderd en te zwaar geworden. “Nu zijn ze extreem geworden, met een zeer moeilijk parcours. Op een gegeven moment moet je stoppen met de waanzin van de organisatoren te volgen.”

Gilbert waarschuwt voor de eerste rit van vandaag. “Dan ga je op zoek naar koersen die je beter liggen, zoals deze Ronde van België. Met een zeer mooie openingsetappe in de Vlaamse Ardennen. De eerste etappe zou al beslissend kunnen zijn, voor de tijdrit en de koninginnenrit op zaterdag in Hamoir."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/06/2021 - 13/06/2021 Tour du Suisse
17/06/2021 - 20/06/2021 BK wielrennen
26/06/2021 - 18/07/2021 Tour de France

Nieuwste reacties