Laurens Sweeck weet opnieuw wat winnen is: "Wat morgen komt, zien we nog wel"

Jelle Heyman
| 0 reacties
Laurens Sweeck weet opnieuw wat winnen is: "Wat morgen komt, zien we nog wel"
Foto: © photonews

Er stond geen maat op Laurens Sweeck in de Ehias Cross in Leuven. De renner van Pauwels-Sauzen Bingoal was favoriet bij de start en faalde niet.

Sweeck moest nog even een troep renners in zijn wiel dulden, maar ging al redelijk snel solo. "Het was de bedoeling om in eerste ronde het verschil te maken om op het einde wat safer te kunnen rondrijden, al stonden ze achter mij zeker niet stil", verzekert Laurens Sweeck in het flashinterview achteraf.

Sweeck was de enige wereldtopper die deze cross niet aan zich voorbij liet gaan met het oog op de Wereldbeker in Tabor (Tsjechië) van zondag. "Ik kan nu met het vliegtuig naar Tabor maar de begeleiders moeten de camper op en een hele nacht doorrijden. Dat ik hier nu de overwinning pak, is ook voor hen heel mooi meegenomen", beseft de voormalige Belgische kampioen.

Een overwinning op zaterdag zou Sweeck vertrouwen moeten geven voor zondag, al zal de rest frisser aan de start verschijnen zondag. "Ik heb geprobeerd om in het tweede wedstrijddeel vooral heel thuis te geraken met het oog op morgen. Maar de hoofdzaak lag wel op vandaag, wat er morgen nog bij komt zien we wel", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

11/12/2021 Essen
12/12/2021 Val di Sole
18/12/2021 Rucphen
19/12/2021 Namen
26/12/2021 Dendermonde

Nieuwste reacties