Selecties WK veldrijden: Aerts en Iserbyt de vooruitgeschoven namen, Thibau Nys voorlopig geselecteerd bij beloften

Selecties WK veldrijden: Aerts en Iserbyt de vooruitgeschoven namen, Thibau Nys voorlopig geselecteerd bij beloften
Foto: © photonews

Op een persconferentie zijn de Belgische selecties voor het WK veldrijden bekendgemaakt, met Aerts en Iserbyt als de vooruitgeschoven namen bij de heren elite, nu Wout van Aert niet meegaat naar de VS. Bij de beloften is Thibau Nys voorlopig ook aangeduid.

Bondscoach Sven Vanthourenhout heeft acht veldrijders aangeduid om aan de start te komen op het WK veldrijden bij de mannen. Naast Aerts en Iserbyt zijn dat ook Jens Adams, Vincent Baestaens, Quinten Hermans, Daan Soete, Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout. Sweeck en Hermans stonden voorbije zondag nog op het podium van het BK.

Bij de dames zijn er slechts twee Belgische veldrijdsters die zich van een WK-ticket verzekerd hebben. Dat zijn Sanne Cant en Alicia Franck. Daarnaast werden er uiteraard ook selecties gemaakt voor de jeugdcategorieën die op het WK aan bod komen.

Daaruit blijkt dat ook Thibau Nys voorlopig opgenomen is in de WK-selectie bij de beloften, ondanks zijn valpartij op het BK. Indien Thibau Nys niet klaar geraakt voor het WK veldrijden, zal hij vervangen worden door Witse Meeussen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

16/01/2022 Flamanville
22/01/2022 Hamme
23/01/2022 Hoogerheide
02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke

Nieuwste reacties