Wellens keert terug in competitie en kent ploegmaats voor Strade Bianche: "Pijnlijk om de Omloop te missen"

Wellens keert terug in competitie en kent ploegmaats voor Strade Bianche: "Pijnlijk om de Omloop te missen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tim Wellens is er weer klaar voor. Na het missen van de Omloop zal de Truienaar in de Strade Bianche terug zijn opwachting maken. Wellens was één van de favorieten voor de Omloop, maar werd plots ziek. In de Strade hoopt de Lotto-renner over de goede benen van voordien te beschikken.

Er stonden immers al twee overwinningen op zijn teller. "Het was pijnlijk om vorige week de Omloop Het Nieuwsblad te missen. Echt een slechte timing om ziek te worden en zo kon ik jammer genoeg mijn goede vorm niet verzilveren in de Omloop. Maar gelukkig ben ik nu goed hersteld en helemaal de oude. Ik heb de voorbije dagen goed kunnen trainen en ook de benen voelen opnieuw prima aan."

Net op tijd dus om de Strade te rijden. "Ik kijk echt uit naar de Strade Bianche. Het is zowel voor renners als toeschouwers een speciale wedstrijd en ik sta er enorm graag aan de start, misschien mede omdat ik er in het verleden steeds goede resultaten heb neergezet."

Met als uitschieter een podiumplek in 2017. "Ook dit jaar wil ik opnieuw meedoen voor winst. Ik verwacht een traditioneel wedstrijdverloop, een gesloten koers tot grindstrook zeven, de beruchte Monte Sante Marie. Daar wordt wellicht opnieuw de schifting gevoerd en de koers in een beslissende plooi gelegd." Naast Wellens zullen voor Lotto Soudal ook Campenaerts, Kluge, Kron, Sweeny, Van Moer en Van Gils van start gaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties