Van der Poel kent ploegmaats die hem bijstaan op jacht naar 2de Ronde-winst, selectie van Ineos en anderen ook af

Van der Poel kent ploegmaats die hem bijstaan op jacht naar 2de Ronde-winst, selectie van Ineos en anderen ook af

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel wil zondag voor de 2de keer de winst pakken in de Ronde. De ploegmaats die hem in zijn missie moeten bijstaan, zijn inmiddels ook bekend.

Mathieu van der Poel is uiteraard de uitgesproken kopman bij Alpecin-Fenix. Al zijn er een aantal andere renners in het team die ook wel een belangrijke rol kunnen spelen. Ook Xandro Meurisse, Jasper Philipsen, Michael Gogl, Silvan Dillier, Gianni Vermeersch en Julien Vermote zullen zondag aan de start verschijnen in Antwerrpen.

Ook enkele andere ploegen hebben inmiddels hun selecties doorgestuurd. Het is weinig verrassend dat Tom Pidcock de kopman van Ineos Grenadiers is in het tweede Monument van het seizoen. Bij Cofidis stellen ze dan weer vier Belgen op met Piet Allegaert, Sander Armée, Kenneth Vanbilsen en Jelle Wallays. Ook bij Uno-X, dat zijn eerste Monument rijdt, is het huiswerk af. 

Daarnaast is er nog de selectie van BikeExchange-Jayco die bekendgemaakt is. Michael Matthews zal zondag zijn derde Ronde van Vlaanderen rijden. Kelland O'Brien reed woensdag nog top tien in Dwars door Vlaanderen en mag ontdekken wat het verschil is met de Ronde van Vlaanderen. Andere namen aan de start: Luke Durbridge, Alex Edmondson, Dion Smith, Campbell Stewart en Sam Bewley.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties