Opvallende opgaves in de Giro: Harm Vanhoucke en tweevoudig ritwinnaar die met ambitie gestart was stappen af

Opvallende opgaves in de Giro: Harm Vanhoucke en tweevoudig ritwinnaar die met ambitie gestart was stappen af
Foto: © photonews

Er is wel sprake van enkele opvallende opgaves in de zeventiende Girorit. Vanhoucke is afgestapt, net als één van de grote namen uit het Giropeloton.

Laat ons beginnen met de opgave van Harm Vanhoucke. Weer een Belg minder in de Giro dus. Voor aanvang van de grote ronde had Vanhoucke nog zijn liefde voor de Giro uitgesproken en wilde hij zeker voor ritwinst gaan. In Napoli finishte Vanhoucke als vierde. Dat was de enige keer dat een goeie notering er in zat. Lotto Soudal meldt dat Vanhoucke al enkele dagen last heeft van rugklachten.

De Giro gaat ook verder zonder Simon Yates, die aan de start kwam als één van de grote kanshebbers op de eindzege. Dat was ook wat hij zelf ambieerde, maar de gevolgen van een val in de rit naar de Etna staken daar een stokje voor. Op dat moment had de Brit wel al de tijdrit in Boedapest gewonnen.

Simon Yates
© photonews

Het klassement kon hij op zijn buik schrijven, maar Yates imponeerde wel nog een keertje met ritwinst in Turijn. Nadat de tweevoudig ritwinnaar in de zeventiende rit vroeg moest lossen, bevestigde BikeExchange-Jayco zijn opgave. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties