🎥 Droom wordt werkelijkheid in de Giro voor Dries De Bondt: "Ik kan het niet geloven, dromen werden doelen"

🎥 Droom wordt werkelijkheid in de Giro voor Dries De Bondt: "Ik kan het niet geloven, dromen werden doelen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Soms worden dromen werkelijkheid. Ook Dries De Bondt kan er van meespreken. In de Giro voltrok zich één van de beste momenten uit zijn carrière.

"Het is geen kwestie van 'ik', het is een kwestie van 'wij'. Er was een goede samenwerking, we speculeerden niet. Dat was schitterend. Niemand heeft een beurt overgeslagen", vertelde De Bondt, de onverwachte winnaar van rit 18. "Het was omschreven als een rit voor sprinters. Het stond in de sterren geschreven dat Démare, Cavendish of Dainese zou winnen. Maar we hadden met ons vieren een plan in deze koers en we speelden het klaar."

Vervolgens moest De Bondt het zelf nog klaarspelen in de sprint. "Ik wist dat Affini van ver zou aangaan. Ik moest op zijn wiel springen. De druk lag bij Magnus Cort, want hij was op papier de snelste en heeft ook het grootste palmares wat betreft ritzeges in grote ronden. Het was logisch dat hij op kop zat bij aanvang van de laatste kilometer."

Een kilometer verder was een geweldige mijlpaal voor de 30-jarige De Bondt een feit: een ritzege in een grote ronde. "Ik kan het niet geloven. Ik had dromen en bij het begin van mijn wielercarrière werden dat doelen. Ik droomde nadien van nog meer. Ik werd Belgisch kampioen, wilde een grote ronde rijden en reed vorig jaar mijn eerste Giro. Ik begon dan te dromen van een ritzege en maakte er dit jaar een doel van."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties