Corona waart rond bij UAE met 2 positieve tests en 1 opgave, Pogačar windt er geen doekjes om: "Het is echt klote"

Corona waart rond bij UAE met 2 positieve tests en 1 opgave, Pogačar windt er geen doekjes om: "Het is echt klote"
Foto: © photonews

Tadej Pogačar zit nog stevig in het geel, maar zijn ploeg zit met zorgen. Coronazorgen. "Het is klote", zegt de leider in de Tour hierover.

De coronabalans van de dag bij UAE: twee positieve renners testten positief, slechts één van hen heeft opgegeven. Hoe kan dat? Ook Rafal Majka testte positief op Covid-19, maar uit de resultaten bleek wel dat de Pool niet erg besmettelijk is. De meesterknecht van Pogačar mag dus verder blijven koersen. George Bennett heeft minder geluk.

In een korte reactie bij Sporza is Tadej Pogačar klaar en duidelijk. "We verliezen twee grote motoren met George Bennett en Vegard Stake Laengen", verwijst Pogačar ook naar een eerdere besmetting van een ploegmaat in deze Tour de France. "Allebei hadden ze nog nooit Covid gehad."

Desalniettemin spaart het virus hen in deze Tour dus niet. "Ik vind het triest voor hen en zij zijn wellicht ook triest dat ze niet meer bij de ploeg zijn. Maar goed, we houden het moreel hoog. We gaan blijven vechten tot het einde." Duimen maar dat de man die de algemene rangschikking in de Tour aanvoert zelf wél Parijs haalt zonder corona op te lopen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5049 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties