Deense nieuwkomer blikt vooruit naar overstap naar Quick-Step: "Ik hoop dat ik een grote ronde kan rijden"

Deense nieuwkomer blikt vooruit naar overstap naar Quick-Step: "Ik hoop dat ik een grote ronde kan rijden"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Volgend jaar hebben ze er bij Quick-Step opnieuw een Deen bij. Een grote ronde staat alvast op de verlanglijst van de nieuwkomer.

Na vier jaar bij DSM maakt Casper Pedersen in 2023 de overstap naar Quick-Step. "Ik had altijd een beetje de droom om het shirt van Quick-Step te dragen, de komende jaren worden spannend", blikt de renner wiens transfer onlangs bekend geraakte vooruit op de site van zijn toekomstig team. "Het is een ploeg met een lange geschiedenis van succesvolle resultaten, je ziet op de weg dat er een zekere samenhorigheid is."

De kwaliteiten bij de Wolfpack zijn hem tijdens de koers al duidelijk geworden. "Ze domineren koersen op een manier dat weinig andere ploegen kunnen. Een teken dat er een geweldige sfeer is en daar wil ik deel van uitmaken. Ik hoop dat de structuur en omgeving me kan helpen om me te ontwikkelen."

Pedersen vindt er ook enkele andere Denen terug. "Ook zonder mijn landgenoten zou Quick-Step een interessante optie zijn, maar maakt de aanwezigheid van drie andere Deense renners de ploeg nog attractiever." Over zijn programma moet Pedersen nog overleggen met het management. "Ik hoop dat ik een grote ronde kan rijden, maar we moeten het eerst eens hebben over wat mogelijk is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties