Opgaves Vuelta: Monegaskische bergtrui valt letterlijk uit en 3 nieuwe coronagevallen

Joachim Vandecauter
| 0 reacties
Opgaves Vuelta: Monegaskische bergtrui valt letterlijk uit en 3 nieuwe coronagevallen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Rit 8 heeft tot enkele opgaves geleid. 4 renners kwamen niet meer aan de start en de bergtrui viel letterlijk uit. Ook had een renner moeite om het tempo in Asturië te volgen.

Nog voor rit 8 goed en wel kon vertrekken, vielen er al 4 opgaves te noteren. Nikias Arndt en Mark Donovan van Team DSM testten positief op corona. Beiden hadden nauwelijks symptonen. Hetzelfde lot was er Anthony Delaplace van Arkéa-Samsic. Ook hij leverde een positieve coronatest af. Bij Groupama-FDJ werd Jake Stewart de nacht ervoor ziek, maar hij legde wel een negatieve coronatest af. De ploeg besliste wel om hem niet meer te laten starten. 

Tijdens de rit had Itamar Einhorn moeite om in de Asturische bergen het peloton te volgen. Hij probeerde zo lang mogelijk vol te houden, maar tevergeefs. Ook de renner van Israël-Premier Tech gaf op. 

In rit 5 zorgde Victor Langellotti voor een historisch moment. Hij was de 1e Monegask die een leiderstrui in een grote ronde mocht dragen, maar na rit 8 is er met Jay Vine een nieuwe bergtrui. Hij pakte overal de bergpunten mee in de rit en had sowieso meer punten dan Langellotti, maar Langellotti moest zelf ook opgeven na een val. Er wordt gevreesd voor een sleutelbeenbreuk en een hersenschudding. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties