Parcours Vuelta 2023 bekend: ploegentijdrit, ommetjes naar Frankrijk en Andorra en 9 aankomsten bergop

Parcours Vuelta 2023 bekend: ploegentijdrit, ommetjes naar Frankrijk en Andorra en 9 aankomsten bergop
Foto: © photonews

De Vuelta heeft het parcours voor 2023 bekendgemaakt. Het belooft weer heel wat klimwerk. Er zijn maar liefst 9 aankomsten bergop.

Door het WK voetbal schoof de Vuelta de presentatie voor het parcours van 2023 op. Op voorhand was er al het een en ander bekend, zoals de start in Barcelona. 

Op 26 augustus zal de Vuelta met een ploegentijdrit van 14 km starten. Een dag later volgt de 1e rit in lijn, met enkele kilometers voor de finish de Montjuïc. Ook de laatste hectometers lopen bergop. 

Daarna gaat het richting Andorra. Daar volgt na een dubbele beklimming de 1e aankomst bergop. Rit 4 en 5 zijn overgangsetappes en gaat het via de Middellandse Zee zuidwaarts. Rit 6 eindigt met een nieuwe aankomst bergop. Een dag later volgt een sprintersetappe. De 1e week wordt afgesloten met een zware bergrit op zaterdag en een nieuwe aankomst bergop op zondag. 

Na de 1e rustdag volgt de enige individuele tijdrit van de Vuelta. Die is 25 km lang en zal in en rond Valladolid doorgaan. Een dag later volgt er een vlakke etappe, maar die eindigt wel met een nieuwe aankomst bergop. Dat is al de 4e. Rit 12 is dan weer een overgangsrit richting Zaragoza. 

Nadien doet de Vuelta al zijn 3e land aan. Via de Pyreneeën trekt de karavaan Frankrijk binnen. Na 3 officiële beklimmingen volgt nog een aankomst bergop naar de Tourmalet. Een dag later volgt al een nieuwe bergrit door Frankrijk en Spanje om opnieuw met een aankomst bergop te eindigen. De 2e week wordt afgesloten met een nerveuze etappe in het Baskenland. 

De slotweek is nog meer klimmen geblazen. Die begint veraderlijk met een vlakke aanloop en een nieuwe aankomst bergop. Dan zitten we al aan nummer 7. Een dag later volgt met de Angliru het Monster van Asturië. Nadien volgt nog een nieuwe aankomst bergop met de Puerto de La Cruz de Linares. 

Afsluiten doet de Vuelta met een vlakke etappe, een heuveletappe met 10 toppen in de buurt van Madrid. Op 17 september eindigt de Vuelta met het avondcriterium in Madrid. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties