🎥 Ook in Parijs-Nice is Jumbo-Visma aan het feest met Olav Kooij, Pogacar ziet Gaudu dichterbij komen na akkefietje

🎥 Ook in Parijs-Nice is Jumbo-Visma aan het feest met Olav Kooij, Pogacar ziet Gaudu dichterbij komen na akkefietje
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het peloton heeft een halve snipperdag genomen in Parijs-Nice in een etappe van 212 kilometer. De verwachte sprint kwam er en daarin was Olav Kooij duidelijk de sterkste.

De vijfde rit van Parijs-Nice begon pittig met twee klimmetjes van tweede categorie en daarna ook nog een klim van derde categorie. Bergkoning Gregaard en Dujardin waren de enigen die zich aan een ontsnapping waagden. 

Maar na de eerste drie beklimmingen, waar hij de volle buit pakte, wachtte Gregaard op het peloton en liet hij Dujardin alleen vooraan. Die reed nog zo'n 60 kilometer alleen, maar op zo'n 90 kilometer van de meet was het ook voorbij voor hem. 

Tijdens de bonificatiesprint op 52 kilometer van de streep liet Pogacar zich vangen door Groupama-FDJ. Démare ging aan voor Gaudu, alles lijkt weer bijgelegd tussen de twee kemphanen. Démare deed vervolgens de deur dicht voor Pogacar.

Gaudu pakte 6 seconden, Pogacar pakte er twee. Gaudu komt zo tot op 6 seconden van Pogacar in de stand. Pogacar leek nadien niet echt gediend van de actie van Démare en keek hem wat vragend aan. 

Kooij maakt het af voor Jumbo-Visma

Op zo'n 5 kilometer van de meet kwam er dan toch heel wat vaart in het peloton, Swift (INEOS) probeerde het nog alleen, maar Jumbo-Visma reed het gat nog dicht. Kopman Olav Kooij kwam mooi uit het wiel van Mads Pedersen en kwam er mooi uit. 

De Nederlander pakte met een fietslengte voor zijn eerste zege van het jaar. Pedersen was tweede, Merlier reed de snelste sprint, maar moest van iets te ver komen en werd derde. 

Results powered by FirstCycling.com

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties