Al verrassend hoge tol in Romandië: Cavendish en Yates uit koers, Intermarché vervloekt voorval op startpodium proloog

Al verrassend hoge tol in Romandië: Cavendish en Yates uit koers, Intermarché vervloekt voorval op startpodium proloog
Foto: © photonews

Het was nog maar dag 2 in de Ronde van Romandië. Toch hebben grote namen als Cavendish, Yates en Rui Costa de koers al moeten verlaten.

Elk van deze opgaves heeft wel een eigen verhaal. Al is het in het geval van Cavendish vooral wachten op het juiste verhaal. De sprinter van Astana heeft alleszins een DNF achter zijn naam, al is de reden niet meteen duidelijk. De derde uit de Scheldeprijs gaat zo wel belangrijke koersdagen missen in de aanloop naar de Giro.

Bij Simon Yates is zijn ploeg Jayco Alula wel met een heldere uitleg naar buiten gekomen. Zijn opgave was niet verwacht, maar de klimmer heeft plots last gekregen van maagproblemen. Het medische team zal verdere onderzoeken uitvoeren om de details van zijn situatie beter te begrijpen.

Rui Costa van Intermarché-Circus-Wanty is ook al moeten afstappen. Voor de verklaring hiervoor, moeten we een dag terugkeren in de tijd. Bij de start van zijn proloog trapte de Portugees op het startpodium al zijn voorblad eraf en deed hij zichzelf zo pijn aan de knie. In de eerste rit in lijn moest Rui Costa al snel lossen en gaf hij er de brui aan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties