Wuyts flink op de korrel genomen voor uitspraak over Evenepoel, maar zorgt mogelijk ook voor imagoschade

Wuyts flink op de korrel genomen voor uitspraak over Evenepoel, maar zorgt mogelijk ook voor imagoschade
Foto: © photonews

Michel Wuyts bleef er na Giro stellig van overtuigd dat Remco Evenepoel de Giro had gewonnen zonder covid. Maar de uitspraak wordt op sociale media op de korrel genomen.

Primož Roglič stond in Rome als winnaar van de Giro met de roze trui aan. Van Remco Evenepoel was toen al lang geen sprake meer, hij moest op de eerste rustdag naar huis na een positieve coronatest. 

Maar volgens Michel Wuyts was het zelfs na de Giro een uitgemaakte zaak. "Evenepoel had deze Giro gewonnen. Ik zeg niet ‘had kunnen winnen’, ik zeg ‘had gewonnen’", zei hij bij HLN. 

Die quote is nu ook door buitenlandse media opgepikt en ook op sociale media wordt hij ook veelvuldig gedeeld. Wuyts wordt dan ook flink op de korrel genomen voor de uitspraak. 

Volgens Benji Naesen van de populaire wielerpodcast Lanterne Rouge helpt de uitspraak van Wuyts ook niet voor het imago van Evenepoel. "En vooral, een deel van de mainstream public leest zo'n uitspraak en zegt dat het Remco is die te arrogant is, ook al heeft ie niets met de uitspraak te maken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties