Veldrijden

Keuze voor de weg heeft ook zijn gevolgen: Wout Van Aert laat 25.000 euro schieten

Keuze voor de weg heeft ook zijn gevolgen: Wout Van Aert laat 25.000 euro schieten

Wout Van Aert heeft na de crossen van afgelopen weekend in Lille en Hoogstraten nog anderhalve week de tijd om zich klaar te stomen voor de Omloop Het Nieuwsblad. Was het toch niet wijzer geweest om afgelopen weekend te laten schieten?

Op sportief vlak was dat volgens Van Aert zeker een slimme keuze geweest. "En waren de twee crossen van dit weekend in de Vlaanders gereden, dan zou ik meteen definitief naar de wegfiets gegrepen hebben", vertelt Van Aert in Het Nieuwsblad.

"In die zin zat dit weekend inderdaad in de weg. Maar in Lille, in eigen dorp, moest ik rijden. Ik kan het niet maken om daar weg te blijven. Ook al is het goed dat dit nu achter de rug is. Ik hoef mij nu nog maar op één ding te focussen: de weg", aldus de Kempenaar.

"Ik hoef mij nu nog maar op één ding te focussen: de weg"

Door te passen voor Middelkerke speelt Van Aert zijn tweede plek (en bijhorende premie) in de Superprestige kwijt. Bovendien laat hij ook stargeld liggen. In totaal laat Van Aert zo'n 25.000 euro liggen door niet te starten in Middelkerke. "Maar dat had ik op voorhand ingecalculeerd", klinkt het.

"Dat gaat niet alleen over Middelkerke. Als ik uittel wat ik dit seizoen laat liggen, mag je dat bedrag maal vijf of maal zes doen. Maar dat hoort erbij als je deze keuzes maakt."

Reacties 3502 reacties

Gerelateerd nieuws