Gilbert niet naar Qatar: waarom is dat wel of niet een goede keuze?

Redactie
| 0 reacties
Gilbert niet naar Qatar: waarom is dat wel of niet een goede keuze?
Foto: © photonews

Philippe Gilbert heeft dinsdag bekendgemaakt dat hij zo goed als zeker niet naar het WK in Qatar trekt in oktober. Een goede keuze of niet van de BMC-renner? Wij geven enkele redenen waarom wél of niet.

Waarom Gilbert best niet naar het WK trekt

Philippe Gilbert heeft in principe weinig te zoeken in de woestijnen van Qatar. Het parcours is vooral aantrekkelijk voor de jongens met echte snelle benen. En hoewel Gilbert best explosief is, hoort hij zeker niet in het elitegroepje van topsprinters.

Bovendien heeft de renner in Rio laten zien dat de conditie niet bepaald goed is. Na een opflakkering in het Belgisch kampioenschap en een sterke Ronde van Luxemburg, ging het daarna toch weer bergaf met de ex-wereldkampioen.

Gilbert kan zich maar beter volledig richten op de Vuelta en daar hopelijk één of meerdere keren uithalen. Door de Ronde van Spanje zijn de Canadese koersen (Montréal en Quebec) geen mogelijkheid. Daarna wacht er eventueel alleen nog de Eneco Tour en de Ronde van Lombardije om uit te blinken.

En dus kan Gilbert zich maar beter op volgend seizoen richten. In 2017 rijdt Gilbert in loondienst van Patrick Lefevere bij Etixx-Quick Step. Behalve winst op het WK was 2016 (nog) geen seizoen om over naar huis te schrijven. Leg de focus dus maar op 2017, Phil.

Waarom Gilbert wél naar het WK moet gaan

Gilbert blijft natuurlijk een klasbak met tonnen ervaring. Bovendien heeft hij al een WK-titel op zijn palmares staan na zijn winst in Valkenburg in 2012. En die ervaring kan altijd een belangrijke troef zijn.

Winnen behoort in Qatar zeker niet tot de mogelijkheden, maar daarom kan Gilbert wel een belangrijke rol spelen voor de kopmannen. In dat geval denken we dan aan types zoals Tom Boonen en Jens Debusschere, op papier de snelste Belgen die we hebben.

Drinkbussen ophalen hoeft Gilbert zeker niet te doen in Qatar, maar hij kan wel nuttig werk verrichten. Mee controleren, op kop rijden of zelfs mee gaan in een vroege vlucht om de druk bij de andere landen te leggen. Het zijn maar enkele van de mogelijkheden. Een goede Gilbert kan altijd een rol van betekenis spelen, op eender welk WK.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties