Opvallende afzegging bij de Belgen voor WK: "Ik kan maar weinig gaan doen in Qatar"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Opvallende afzegging bij de Belgen voor WK: "Ik kan maar weinig gaan doen in Qatar"
Foto: © photonews

De Belgische ploeg zal het op het WK in Qatar zonder een grote naam moeten doen. Het staat zo goed als zeker vast dat Belgisch kampioen Philippe Gilbert past voor het wereldkampioenschap in Qatar. Gilbert kan er naar eigen zeggen weinig gaan doen.

"Het is voor 99,9 procent zeker dat ik niet naar het WK in Qatar zal trekken", opent Philippe Gilbert in La Dernière Heure. "Op het vlakke parcours van het WK kan ik maar weinig gaan doen. Ik heb dat dan ook laten weten aan bondscoach Kevin De Weert."

"Ik vrees dat ik er geen belangrijke figuur zal zijn om een Belg aan de wereldtitel te helpen. Andere renners zullen meer van pas komen dan ik", is de Belgische kampioen en ex-wereldkampioen van Valkenburg eerlijk.

Boonen van 2005 en 2006

Moest België nog steeds een topsprinter hebben gehad, dan zou de situatie er anders hebben uitgezien. "Indien we de Boonen van 2005 en 2006 in onze ploeg hadden, dan ging ik wellicht wél mee. Toen kon Boonen concurreren met de snelste mannen ter wereld. En dan wil je er wel bij zijn", besluit Gilbert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties