Philippe Gilbert is nu ook officieel een renner van Etixx-Quick Step: "Eindelijk kan ik hier aan de slag"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Philippe Gilbert is nu ook officieel een renner van Etixx-Quick Step: "Eindelijk kan ik hier aan de slag"

Wat eigenlijk al een tijdje bekend was, is nu ook officieel gemaakt door wielerploeg Etixx-Quick Step. De Belgische formatie van Patrick Lefevere heeft de transfer van Philippe Gilbert afgerond. Beide partijen zijn verheugd met de overgang.

Gilbert zelf is blij dat hij bij Etixx-Quick Step aan de slag kan. Vroeger waren er al eens contacten met Patrick Lefevere, maar de Ardennenspecialist koos toen voor Lotto en BMC. "Sinds mijn periode bij de beloften heb ik al contact met Patrick Lefevere. Eindelijk krijg ik de kans om hier te rijden, bij een ploeg die helemaal aansluit bij mijn kwaliteiten."

"Ik wil BMC bedanken voor de mooie jaren daar en ik wens ze het beste toe in de toekomst. Voor mij is het nu tijd om een nieuw hoofdstuk in mijn carrière te beginnen. Ik kijk al uit naar volgend seizoen en ik hoop dat ik mijn bijdrage kan leveren in de klassiekers en belangrijkste koersen van het team."

Philippe Gilbert is één van de meest getalenteerde renners in het peloton - Patrick Lefevere

En ook Lefevere zelf was in zijn nopjes met de overgang van Gilbert. "Philippe is één van de meest getalenteerde renners in het peloton. Hij is een slimme coureur die ervaring en kwaliteit meebrengt", aldus de teammanager. "Hij heeft nog steeds veel honger en we zijn blij dat we een renner van zijn kaliber aan onze ploeg kunnen binden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties