Waarom Cavendish niet alleen een 'ettertje' is, maar ook levensgevaarlijk

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Waarom Cavendish niet alleen een 'ettertje' is, maar ook levensgevaarlijk
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mark Cavendish liep gisteren weg bij NOS-collega Thijs Zonneveld toen die hem naar zijn vreemde manoeuvre in het baanwielrennen vroeg. Hij reed de Koreaan Park van de sokken waardoor ook Viviani tegen het hout smakte. Onverantwoord.

De actie van de Britse superster was gisteren ronduit wraakroepend. Het is absurd dat de 'Manx Express' niet bestraft werd toen hij Park van z'n fiets, in het parket en richting de ziekenwagen reed. Bekijk hieronder nog eens hoe dat in zijn werk ging.

Dit wéét je, als wielrenner. Cavendish keek zelfs nog even achterom en moet de Koreaan gewoonweg gezien hebben. Daarbovenop is het niet de eerste dubieuze valpartij die de razendsnelle Brit al veroorzaakte.

Zo zaten Tom Veelers en Heinrich Haussler al eens aan de verkeerde kant van een Cavendish-charge op de weg. Het pisnijdig worden wanneer zijn acties in vraag gesteld worden, is ook al een klassieker in het arsenaal van de Engelse driftkikker.

Zo nam hij al eens woedend een bandopnemertje af van een journalist en gisteren moest Thijs Zonneveld het ontgelden. Cavendish dreigde Zonneveld zelfs te vervolgen om z'n vragen. Als er één iemand vervolgd moet worden na gisteren, is het Cav zelf.

We vergeten namelijk snel dat die jongens tegen de zestig kilometer per uur over een laagje parket vliegen. Wanneer je dan slecht valt, kunnen de gevolgen dramatische proporties aannemen. Een sleutelbeen is snel gebroken.

Potentieel dodelijke kamikazemanoeuvres

Om het even helemaal in perspectief te plaatsen, en we herinneren er onszelf liever niet aan, moeten we naar de Zesdaagse van Gent van 2006. Dimitri De Fauw en Isaac Gálvez kwamen in botsing met elkaar en de Spanjaard overleed.

De Fauw stortte emotioneel in en pleegde drie jaar later zelfmoord. Dat was de zware tol van een onvrijwillige botsing, geen circustoeren of aanslagen zoals die van Mark Cavendish. Dus, Mark, stop met furieus reageren op journalisten, en begin eens met nadenken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties