Rissveds verrast iedereen, Michiels 21e in het mountainbike

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Rissveds verrast iedereen, Michiels 21e in het mountainbike
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Op de Olympische Spelen is Githa Michiels er niet in geslaagd om een rol van betekenis te spelen in het Mountainbike. Ze kon een vallende concurrente voor zich vlak na de start niet ontwijken en viel zo al heel vroeg ver terug.

Michiels mocht als zestiende op de wereldranglijst op de tweede startrij starten, maar nog in de brede openingsfase ging het helemaal mis. Iemand viel vlak voor haar en Michiels kon haar concurrente niet meer ontwijken.

Ze werd zo teruggeslagen tot de op vijf na laatste plek en een lange inhaalrace diende zich aan. Michiels zou uiteindelijk als 21e finishen.

Voorin kregen we lange tijd een kopgroep van drie met de Zweedse Jenny Rissveds, de Poolse Wloszczowska en de Zwitserse Jolanda Neff. Die laatste kreeg net voor het eind een slag van de molen en viel uiteindelijk ver terug.

Rissveds, met haar 22 piepjong in mountainbike-termen, reed weg van haar Poolse concurrente en kon solo naar de finish. Wloszczowska werd tweede, de Canadese Pendrel werd derde vlak voor haar landgenote Batty.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties