Lotto Soudal-renner wil zich in Groot-Brittannië voorbereiden op EK in eigen land

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Lotto Soudal-renner wil zich in Groot-Brittannië voorbereiden op EK in eigen land

Zondag staat de Ronde van Groot-Brittannië op het programma, een rittenkoers van acht dagen. Hoewel de focus vooral op de sprinters ligt, wil Lotto Soudal in het eindklassement scoren met Tony Gallopin.

De Fransman was zeker niet super in de Tour de France. Daarna reed hij San Sebastian nog, alvorens een pauze van drie weken te nemen. "In Hamburg en Plouay viel het goed mee. Nu wil ik opbouwen naar de laatste doelen van het seizoen", zegt Tony Gallopin in een persbericht.

De renner zelf wil een ritzege pakken in de Ronde van Groot-Brittannië. "Ik zou graag een ritzege meepikken, maar het wordt zeker niet evident. Ik zal mijn uiterste best doen", aldus de Fransman. "Wedstrijden van een week zijn ideaal voor mij voor een goede eindnotering, maar dat is zeker niet het grote doel."

Gallopin (links) met zijn ploegmaats op de rustdag in de Tour

Gallopin staat pas voor de eerste keer in zijn carrière aan de start in Groot-Brittannië. "De voorbije jaren reed ik telkens de GP's van Québec en Montréal. Nu koos ik voor afwisseling, zeker met het oog op het EK (dat op 17 september gereden wordt, red). Dat is een belangrijk doel voor mij, ik ken het parcours daar heel goed", besluit de Lotto Soudal-renner.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties