Wat met de Nys-fans vanaf dit seizoen? "18 jaar, dat is een heel stuk van je leven"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Wat met de Nys-fans vanaf dit seizoen? "18 jaar, dat is een heel stuk van je leven"
Foto: © Photonews

Met Sven Nys verliest het veldrijden niet alleen een groot kampioen, de supporters van de Kannibaal uit Baal verliezen hun idool, na achttien jaar. Wat gaan de supporters van Nys nu doen?

Wielerkrant belde met Ronny Mattheus, voorzitter van de fanclub van Sven Nys én uitbater van het café Hand in Hand in Baal. "Ik denk dat de meeste fans van Sven zullen supporteren voor zijn team (Telenet Fidea Lions, nvdr.)"

Supporteren voor Telenet Fidea Lions

"Ze gaan nu niet voor één renner, maar voor een heel team supporteren." Er verandert heel veel voor de trouwe supporters. "Het seizoen gaat bijna beginnen en we hebben nog niets gedaan qua voorbereiding, normaal gezien waren we nu al enkele weken bezig."

Het voelt wat aan als het einde van een tijdperk. "We hebben er achttien jaar met dezelfde mensen op uit getrokken. Dat is een heel stuk van je leven", aldus Mattheus. "Vooral die sfeer gaan we missen."

Wij blijven doorgaan en bussen inleggen. Sven valt weg, maar de cross is zó populair

-Ronny Mattheus

Toch houdt de supportersclub er niet mee op. "We gaan bussen blijven inleggen naar de verschillende wedstrijden. Vroeger hadden we er elke week twee of drie, nu zullen we erg tevreden zijn als we één bus vol krijgen."

"We blijven gewoon doorgaan, Sven valt weg, maar de cross is zo populair. Dat komt allemaal wel terug." Al lijkt het een moeilijk seizoen te worden voor het team van Nys. "Van Aert steekt er bovenuit. Het kan een saai seizoen worden. Misschien krijgen we een uitschieter van Meeuwsen als hij een superdag heeft", sluit de voorzitter af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties