EK-selectie dan toch niet in gevaar voor jonge Belg: "Schade valt gelukkig mee"

Redactie
| 0 reacties
EK-selectie dan toch niet in gevaar voor jonge Belg: "Schade valt gelukkig mee"

Drie keer kwam hij ten val in de afgelopen Tour des Fjords, maar dat bleek hem niet klein te krijgen. Ondanks enkele pijntjes zal Eliot Lietaer binnen een kleine twee weken starten op het EK in Plumelec.

Dankzij die valpartijen zag de renner van Topsport Vlaanderen-Baloise een mooie eindnotering in rook opgaan. "Het zit mij echt niet mee. Ik ben dit jaar misschien al zes keer gevallen", stelt Lietaer in HNB. "Slechts één keer was het mijn fout. De schade valt gelukkig mee. Ik heb geen breuken, maar ben enkel wat vel kwijt. Het EK komt niet in het gedrang."

"Bekroning van constant seizoen"

De 26-jarige renner was toch wel dé verrassing in de selectie van Kevin De Weert. "Ik wist al een tijdje dat ik in de voorselectie zat. Ik beschouw mijn selectie als een bekroning van een constant goed seizoen. Ik zal een van de eerste werkpaarden zijn om mee te gaan in de vlucht of om de vroege vlucht onder controle te houden."

Lietaer weet dus dat hij vooral de kopmannen zal moeten ondersteunen, maar is blij met zijn seizoen tot dusver. "Ik ben blij dat ik nu eindelijk eens een jaar zonder blessures heb kunnen rijden. Normaal zal ik uitkomen op 80 koersdagen. Dat is wat ik nodig had. Enkel die overwinning ontbreekt nog", besluit Lietaer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties