OFFICIEEL: Wilco Kelderman verlaat LottoNL-Jumbo en heeft nieuwe ploeg beet

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
OFFICIEEL: Wilco Kelderman verlaat LottoNL-Jumbo en heeft nieuwe ploeg beet
Foto: © photonews

Het was al een week duidelijk dat Wilco Kelderman aan zijn laatste maanden bij Team LottoNL-Jumbo bezig is. De Nederlandse renner en rondehoop gaat volgend seizoen elders aan de slag.

Kelderman werd de afgelopen week nadrukkelijk aan Giant-Alpecin gelinkt en heeft daar nu ook een contract van twee seizoenen getekend. Na de komst van Michael Matthews is dit al de tweede grote transfer voor de Nederlands-Duitse formatie.

Dit is een volgende stap in mijn carrière - Wilco Kelderman

"Ik ben zeer blij dat ik bij Giant-Alpecin getekend heb. Dit is een volgende stap in mijn carrière", opent Kelderman bij zijn nieuwe ploeg. Giant-Alpecin zal de 25-jarige renner uitspelen als kopman in één van de Grote Rondes. "Het team geeft me de kans om te groeien als leider in de Grote Rondes."

"Giant-Alpecin is succesvol door hun filosofie, met de nadruk op wetenschap en technologie. Zo focussen ze geweldig op prestaties in het tijdrijden, bijvoorbeeld", aldus Kelderman. "Ik kan hier nog heel wat leren, ook van andere renners zoals Tom (Dumoulin) en Michael (Matthews)."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties