Talentvolle landgenoot droomt van stap hogerop: "Beste jaren moeten nog komen"

Redactie
| 0 reacties
Talentvolle landgenoot droomt van stap hogerop: "Beste jaren moeten nog komen"

Binnen anderhalve week staat in het Franse Plumelec voor de eerste keer het EK voor profrenners op het programma. Eén van de verrassingen in de Belgische selectie van Kevin De Weert was ongetwijfeld Eliot Lietaer.

Lietaer heeft er een sterk seizoen bij Topsport Vlaanderen-Baloise opzitten. De 26-jarige renner zag zijn prestaties beloond worden met een selectie op het EK in Plumelec. Maar stiekem droomt Lietaer ook van een stap hogerop. "Na vijf jaar zou ik graag weer een stap hogerop willen zetten", opent Lietaer in Het Nieuwsblad.

"Ik ben 26. Mijn beste jaren moeten nog komen. Ik zou graag eens een grotere rittenkoers dan de Ronde van Slovenië willen rijden. Ik zou mij graag eens willen meten in de rondes van bijvoorbeeld Zwitserland, Catalonië of waarom niet een grote ronde. Ik denk wel dat ik een goede knecht kan zijn in een grote ploeg."

Ik denk wel dat ik een goede knecht kan zijn in een grote ploeg

Maar als die grotere ploeg niet komt aankloppen, zal de renner gewoon bij Topsport Vlaanderen-Baloise blijven. "Daar heb ik geen enkel probleem mee", bekent Lietaer. "Misschien moet ik wel nog een jaar wachten en een extra stap zette voor ik vertrek."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties