Geen drie zonder vier: "Ik voel dat ik evolueer naar een renner voor de lastigere klassiekers"

Geen drie zonder vier: "Ik voel dat ik evolueer naar een renner voor de lastigere klassiekers"

Het peloton is neergestreken in Canada. Alle toppers lopen er rond en daar mag Tim Wellens zich onderhand ook bijrekenen. Zijn seizoen was indrukwekkend met zeges in Parijs-Nice, de Giro en een rit en de eindzege in Polen. Maar Wellens honger is nog niet gestild.

De 25-jarige Truienaar wil in Quebec of Montreal met zeges aan de haal gaan. "Ik heb dit seizoen opnieuw een stap vooruit gezet", zegt hij in Het Nieuwsblad. "Twee jaar geleden had ik twee WorldTourzeges, vorig jaar drie, nu al vier. Het zou niet slecht zijn als er nog eentje bijkomt. Quebec, Montréal, de Grand Prix de Wallonie, de Eneco Tour, de Ronde van Lombardije... het zijn allemaal heel leuke koersen."

Aan de Primavera denkt hij nog niet. "Ik start om te winnen, maar Valverde is natuurlijk de topfavoriet. Hoe hard die man nog altijd rijdt. Ik voel dat ik evolueer naar een renner voor de lastigere klassiekers die ook een klassement kan rijden in Parijs-Nice en de Eneco Tour. In de Dauphiné niet, daar zit te veel hooggebergte in. Ik weet niet of ik dat ooit zal kunnen. Ik ben tegenwoordig te gespierd om met de echte klimmers mee te kunnen, maar dat is dan weer een voordeel in de klassiekers."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties