Tom Boonen stoomt zich in Canada klaar voor WK: "Voel me beter dan in 2015"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Tom Boonen stoomt zich in Canada klaar voor WK: "Voel me beter dan in 2015"

Tom Boonen is momenteel aan de slag in Canada voor de GP Québec en de GP Montréal. Op de persconferentie voor beide koersen sprak de Etixx-Quick Step-renner nog eens over het nakende WK in Qatar.

Elf jaar na zijn eerste en enige WK-titel, is er voor Boonen in Qatar een nieuwe kans op een regenboogtrui. Qatar is natuurlijk geen onbekend terrein voor de ervaren Boonen. Toch zal het verschillend zijn dan in het voorjaar. "Het wordt anders dan in februari. De temperaturen zijn anders dan in het begin van het seizoen tijdens de Ronde van Qatar", opent Tom Boonen.

Het is lastig voorspellen met 150 kilometer door de woestijn

De weersomstandigheden zullen volgens Boonen helemaal anders zijn. "Ook de wind is anders. In februari weten we welke rol de wind kan spelen, maar nu is het lastig voorspellen met 150 kilometer door de woestijn", zegt de renner, die wel zeer tevreden is over zijn huidige vormpeil.

Vorige week was hij nog de beste in de Brussels Cycling Classic. "Ik voel me beter dan in 2015. Toen miste ik de aanzet in de finale. Ik ben blij dat alles volgens wens verloopt en dat mijn vorm nog elke koers groeit. Dat geeft me veel vertrouwen voor de laatste koersen van het seizoen", besluit Boonen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties