Winnaar Luik-Bastenaken-Luik mag ook zegevieren in koninginnenrit Groot-Brittannië

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Winnaar Luik-Bastenaken-Luik mag ook zegevieren in koninginnenrit Groot-Brittannië

De koninginnenrit in de Ronde van Groot-Brittannië is gewonnen door Wout Poels. De renner van Team Sky was de sterkste van een groep renners die op de slotklim wegsprong. De Nederlander finishte solo, Julien Vermote is zijn leiderstrui kwijt.

Met in het weekend nog twee etappes voor de boeg, kregen de renners in de Ronde van Groot-Brittannië vrijdag de koninginnenrit voorgeschoteld. En daarin bleek Wout Poels, net als vorig jaar, de sterkste. Op de slotklim ging Poels er samen met onder meer Rohan Dennis (BMC) en Tom Dumoulin (Giant-Alpecin) vandoor.

Enkele renners kwamen nog aansluiten, daarbij Tony Gallopin (Lotto Soudal), maar niemand was opgewassen tegen de extra versnelling van de Nederlander. De winnaar van La Doyenne van dit jaar kwam als eerste over de meet en bleef zo Dennis en Dumoulin voor. Met Dylan van Baarle (Cannondale-Drapac) eindigde er een derde Nederlander in de top vier.

Sprookje over voor Vermote

Julien Vermote (Etixx-Quick Step) moest lossen op de slotklim en is zijn gele leiderstrui kwijt aan Steve Cummings (Dimension Data). Xandro Meurisse, die recent een contract heeft getekend bij Wanty-Groupe Gobert, was de eerste Belg op een knappe vijfde plek.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties