Van verzadiging is er geen sprake bij wereldkampioen Sagan

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Van verzadiging is er geen sprake bij wereldkampioen Sagan

Heel verrassend en totaal onverwacht mocht Peter Sagan zegevieren in de GP Québec. De wereldkampioen van Tinkoff kwam in de slotmeters nog als een duivel uit een doosje en ging over Rigoberto Uran.

Peter Sagan heeft er tot dusver al een superseizoen opzitten, maar van verzadiging lijkt er geen sprake te zijn. Het was nochtans een lang en slopend seizoen, maar met het WK in Qatar ligt er nog één doel te wachten voor de Slovaak. In Québec was Sagan nergens te zien, in de slotmeters was hij daar dan toch opeens.

Er waren wel wat zorgen omtrent de wereldkampioen. Vorige week moest Sagan nog opgeven in de Bretagne Classic, nadat hij een virus had opgelopen op de Spelen in Rio. Maar in een jaar waarin hij al heel regelmatig was, lijkt Sagan klaar om een laatste keer te pieken in oktober.

Peter Sagan met zijn groene trui in de Tour

Sagan reed een dijk van een voorjaar met overwinningen in de Ronde van Vlaanderen en Gent-Wevelgem. Na een korte pauze won hij twee etappes en het puntenklassement in de Ronde van Californië. Daarna waren er twee zeges in de Ronde van Zwitserland, zijn voorbereiding op de Tour de France.

Daarin liet Sagan zien waarom hij - en niemand anders - de beste wielrenner ter wereld is. Drie overwinningen en de groene trui, daar mag je over naar huis schrijven. Er volgde een sterke start, maar ook een opgave in het mountainbiken in Rio. Maar na zijn overwinning in Québec lijkt Sagan helemaal klaar voor een tweede opeenvolgende regenboogtrui.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties