Maxim Monfort niet tevreden met 16de plaats in Vuelta: "Ik had beter verwacht"

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
Maxim Monfort niet tevreden met 16de plaats in Vuelta: "Ik had beter verwacht"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Maxime Monfort ging net als ploegmaat Bart De Clercq voor een goed eindklassement in de Vuelta en werd zestiende op bijna een halfuur van winnaar Quintana.

Na de valpartij van Bart De Clercq waren alle ogen bij Lotto-Soudal op Maxime Monfort gericht. Die werd uiteindelijk zestiende, maar was daar niet helemaal tevreden mee: "Ik had beter verwacht. Ik wist dat ik in de goede ontsnapping moest zitten om enkele plaatsen op te schuiven en dat is me niet gelukt."

"Ik wou mezelf meer tonen en ik zat een paar keer mee, maar nooit in de aanval van de dag. In de tweede week van de Ronde van Spanje waren er drie ritten waar ik mee moest zijn. In twee van die etappes zat ik in de vlucht die weer werd ingelopen en de volgende die werd opgezet was dan de goede. Dat is pech hebben."

"De andere rit die belangrijk was voor het klassement was die naar de Aubisque. Daar had ik een slechte dag en dan had ik helemaal geen kans om mee te zijn. Ik ben uiteindelijk nog twee plaatsen opgeschoven in het algemene klassement door de opgave van Samuel Sanchez en Pardilla die een slechte dag had in de voorlaatste etappe. Maar ook dat is deel van de koers. Hoe dan ook is mijn zestiende plaats in het eindklassement zeker niet slecht op dit niveau in de koers."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties