Van Avermaet hangt de bordjes in evenwicht: "Leuk om zo van Sagan te winnen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Van Avermaet hangt de bordjes in evenwicht: "Leuk om zo van Sagan te winnen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Greg Van Avermaet heeft revanche genomen ten opzichte van Peter Sagan na zijn tweede plek in Québec. In de GP van Montréal werden de rollen omgedraaid en won de olympische kampioen voor de wereldkampioen.

Het staat tussen beide kampioenen dus 1-1 in het najaar. Er volgen nog heel wat duels tussen beide renners, denk maar aan de Eneco Tour en het WK in Qatar. "Dit was een harde koers, maar het is heel leuk om op deze manier van Sagan te winnen", doet Greg Van Avermaet zijn verhaal.

"Na zoveel keer op het podium is het leuk om eens in Canada te winnen. Ik zal zeker nog terugkeren om deze wedstrijden te rijden", aldus de BMC-renner. Van Avermaet heeft er al een superseizoen opzitten met winst op de Spelen, ritwinst en geel in de Tour en de eindzege in de Tirreno.

Ik ben heel blij met mijn seizoen tot dusver - Greg Van Avermaet

"Ik ben heel blij met mijn seizoen tot dusver en gelukkig over het feit dat ik al zoveel koersen gewonnen heb. Ik heb in het verleden altijd gezegd dat ik beter kon en dit jaar is het er eindelijk uitgekomen. Ik sta eindelijk waar ik altijd wou staan", besluit een tevreden Van Avermaet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties