"Ik mik op een grote ronde volgend jaar, Wiggins is mijn voorbeeld"

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
"Ik mik op een grote ronde volgend jaar, Wiggins is mijn voorbeeld"

De Nederlander Tom Dumoulin zal zich volgend jaar focussen op het eindklassement in een grote ronde. Welke dat zal zijn heeft hij nog niet beslist.

De 25-jarige tijdritspecialist van Giant-Alpecin stelt zijn beslissing uit tot de parcours van alle grote rondes bekend zijn. "Dan kies ik samen met de ploegleiding hoogstwaarschijnlijk voor de ronde met de meeste tijdritkilometers", zegt Dumoulin.

Dumoulin kwam vorig jaar verrassend dicht bij de eindzege in de Vuelta. In de slotfase van de Ronde van Spanje van 2015 bezweek hij echter onder de druk en eindigde hij uiteindelijke als 6de. "Ik ben de laatste jaren erg veel met mijn voeding bezig, maar ik denk dat er nog progressiemarge in zit", aldus het Nederlandse tijdritkanon.

Wiggins het voorbeeld

Dumoulin blijft in de eerste plaats een gepatenteerde hardrijder. Zal hij geen kracht verliezen als hij kilo's kwijt speelt om mee te kunnen strijden in het hooggebergte? "Ik ben al wat gewicht kwijt en het heeft nog geen negatief effect gehad op mijn tijdritcapaciteiten. Bradley Wiggins is het levende bewijs dat het kan: als tijdritspecialist gewicht verliezen om zo een grote ronde te kunnen winnen. Brad is een voorbeeld voor mij", besluit de sympathieke Nederlander.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties